Čtvrtek, 17 října 2024
DomůJídlo a pitíJak jsou ta kolečka různá!

Jak jsou ta kolečka různá!

Josef Jiránek
Josef Jiránekhttps://inmedium.cz
Josef Jiránek působil čtyři roky na pozici redaktora v Jihočeských týdenících, byl dopisovatelem týdeníku Spirit a vydal knihu Po stopách tajemných úkazů. Dnes vede cestovatelské stránky CELEDO.cz, magazín o záhadách a tajemnu TAJEMNO.com a blog inMEDIUM.cz

„Jak jsou ta kolečka různá!“ Podivil jsem se poté, co jsem rozbalil balíček obsahující 15,5 deka salámu Vysočiny, který jsem si přinesl za sámošky se svým nákupem.

Vespod balíčku se krčila kolečka nejútlejší. S přibývající výškou obsahu přibývala i tloušťka jednotlivých plátků. Neváhal jsem a dal se do přeměřování. Spodní plátky byly široké tři čtvrtě milimetru. Ty vrchní přes dva milimetry. A já pořád, proč to té prodavačce šlo tentokrát tak rychle. „Alespoň jí nebude od toho věčného krájení bolet ruka,“ pomyslel jsem si v té chvíli.

Dal jsem se tedy do dalšího pokusu. Vzal jsem kousek stejného nekrájeného salámu a začal ho krájet ostrým nožem. Zjistil jsem, že plátečky jsou útlé jedna báseň. A tak, pokud chcete pikantní kolečka a obáváte se, že byste mohli dopadnout podobně jako já, nezbývá vám nic jiného, než obsluhu na požadovanou tenkost uzeniny upozornit nebo si ji nakrájet v klidu domova sami.

Nejnovější články:

Matějská pouť v Praze: Předražené občerstvení s přirážkou až 1100%

Také se na pouti nebo na trzích neubráníte pokušení dát si voňavý bramborák, křupavý langoš nebo sladký trdelník? Víte, jaké jsou výrobní ceny těchto pokrmů a jak si na nich stánkaři „mastí“ kapsy?

Další z této kategorie:

Populární: